Over dit project

De documentaire Kuluut gaat over de zoektocht naar geluk van de filmmaker Charlotte Driessen. Zij volgt haar oom Marc en tante Suzanne met hun twee kinderen Ties en Coen. Coen heeft het extreem zeldzame Bohring Opitz Syndroom. Ondanks deze heftige situatie, is dit gezin toch oprecht gelukkig. Charlotte vraagt zich af waar zij dit geluk vandaan halen. Kuluut is een documentaire over geluk, familie en veel liefde en is tevens het debuut van deze jonge filmmaker.

 


 

C Amazing Films startte in 2015 met de ontwikkeling van deze film. Kuluut ging in november 2016 in première in het prachtige Chassé Theater in Breda. Hierna ging de film internationaal en won een Hollywood International Independent Documentary Award, een Docs Without Borders award en werd semi-finalist op Atlanta Doc Fest. Behalve in Nederland, heeft de film ook in Amerika en Spanje gedraaid. Na dit succes kwam Kuluut / C Amazing Films uitgebreid in het nieuws en heeft de VPRO de film uiteindelijk op nationale TV uitgezonden. Daarnaast is de film opgenomen op de website www.2doc.nl/kuluut. Hier is de film nog steeds te bekijken, maar ook via Vimeo, waar hij zowel in het Nederlands als met Engelse ondertiteling te vinden is.

 


 

Credits

Crew:

Producer: Charlotte Driessen

Director: Charlotte Driessen

Camera: Joardy Tummers, Marvin Beumer

Montage: Charlotte Driessen, Joardy Tummers, Marvin Beumer

Color grading: Hans Nellen

Ondertiteling: Charlotte Driessen, Annabel Bromley

Music composer: Djuri Boot Music Productions

Singer Songwriter: Bregje Postelmans

Runner: Shamala Kotte


 

Titel

Kuluut

Festival & Awards

First time filmmaker award - Hollywood International Independent Documentary Awards Kudos endeavor award - Docs Without Borders Semi finalist - Atlanta Doc Fest

Datum
Categorie
Documentaire, Mid-length